2017/2. DÖNEM İLK KAYIT ve KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

date_range
9 Ocak 2018 Salı
visibility
1409

Açık Öğretim Lisesi 2017/2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 8 Ocak’ ta başlayacak. Öğrencilerimiz 23 Ocak 2018 Salı gününe mesai bitimine kadar kayıt işlemlerini yapabilirler.

  1. Başvuru Tarihleri
    Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 08 Ocak – 23 Ocak 2018
    Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuru Tarihleri: 24 Ocak– 26 Ocak 2018
  2. Başvuru Yeri
    İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,
  3. İlk Kayıt Sınav Bedeli
    Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2018 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli; 30 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

    Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.
    ÖNEMLİ NOT: (Şuan ki bankamatiklerde ve internet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi “AÇIK ÖĞRETİM LİSELE 2018/2 İLK.KAYIT-KAYIT YEN.ÜCR.”şeklindedir.)

    İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

    İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiğisistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

    İlk Kayıt Sınav Bedelini Aşağıdaki Şekillerde Yatırabilirsiniz:
    Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.
    1. https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz.
    2. T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz.
      Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.
    3. İlk kayıt sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

Bankamatikten Para Yatırılırken İzlenecek Adımlar

  1. GİRİŞ tuşuna basınız.
  2. Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.
  3. Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.
  4. EĞİTİM ÖDEMELERİ tuşuna basınız.
  5. Karşınıza gelen seçeneklerden “MEB ÖDEMELERİ” ni seçiniz.
  6. Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz. AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAV BEDELİ OLACAK (Şuan ki bankamatiklerde ve internet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi “AÇIK ÖĞRETİM LİSELE 2018/2 İLK.KAYIT-KAYIT YEN.ÜCR.”şeklindedir.)
  7. ATM tuşları yardımıyla T.C. KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
  8. Yatıracağınız 30TL’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız.
  9. Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
  10. Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.
  11. Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırıp kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM tuşuna basınız.
  12. Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna basınız.
  13. Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
  14. İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.

Dikkat: Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerimizden T.C. Kimlik Numarası olmayanların ilk kayıt işlemlerini yaptırabilmeleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını almaları gerekmektedir.

Dikkat: T.C. Kimlik Numarası almak zorunda olmayan kişilerin Sınav Ücretini ödeyebilmek için, kayıt yaptıracakları okul/cezaevi öğretmeni aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne, 0 312 213 01 75 numaralı faks ile veya [email protected] mail adresi ile ulaşmaları gerekmektedir. Bu öğrencilere Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından sınav bedellerini ödeyebilecekleri banka hesap numarası verilecektir. 

BİR YORUM YAZIN

person
email

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

3. DÖNEM SINAVLARI Başlama
20 Temmuz 2024 Cumartesi